Hovedidéen

Hvad er Strandhøjen?

Strandhøjen er en drøm. En drøm som er ved at blive realiseret i et enestående område, hvor du får naturen lige uden for din dør og midtbyens mange faciliteter inden for bekvem afstand.

Området

Der er skrevet sange om områder som Strandhøjen. Fx den vi synger, hver gang fodboldslandsholdet står i Parken. Du kan komme til at leve midt i sangen om bøgen, der spejler sig i havet. Nyd bølgens rene, blå dyb. Mærk den hvide strand. Se de frodige grønne engstykker. Oplev den dybe løvskov med høje flotte træer. Og slut hver eneste dag med et kig ud på den storslåede udsigt over Storebælt.

Strandhøjen ligger i udkanten af den 180 år gamle Teglværksskov. Her finder du et rigt dyreliv med råvildt, harer og fasaner. Overgangen fra skoven til det store åbne engområde omkring Strandhøjen med bløde slugter ved kysten og med direkte adgang til vandet er en unik naturoplevelse af højeste karat.

Vælger du Strandhøjen, får du grønne, åbne arealer, velanlagte stier og særdeles gode opholds- og legepladser til børn eller børnebørn.

Du skulle høre lyden af Strandhøjen. Det er helt stille. Ingen larm. Bortset fra naturens lyde. Bølgerne. Fuglene. Vinden. Bladenes raslen. Ren naturterapi til hverdagens fortravlede mennesker.

Nyd det. Kom og frås i frisk luft.

"Landskab, vandet og
de nye bygninger vil gå op i
en højere enhed"

Boligerne

De fleste af de eksisterende bygninger i området bliver fjernet og erstattet med nye arkitektonisk smukke boliger i høj kvalitet. De nye boliger bliver forskellige i størrelse og udformning. Dette sker for at tage mest muligt hensyn til grundens unikke udformning og det naturlige fald mod vandet. Men også fordi visionen er at bygge noget for alle generationer: Unge. ældre, familier, singler.

Når byggeriet om nogle år står færdig, vil du kunne vælge mellem både etageboliger samt række- og gårdhavehuse.

Fælles for alle boliger vil være en enkel arkitektur i et ensartet formsprog, hvor det grønne landskab, vandet og de nye bygninger vil gå op i en højere enhed. Det samlede område udvikles efter en helhedsplan fra Schmidt Hammer Lassen Architecs. Den finder du her.

Beliggenheden

Strandhøjen har en enestående beliggenhed i udkanten af Nyborg, kun 5 minutters kørsel fra byens gamle centrum. Lige neden for området slår bølgerne fra Storebælt ind mod stranden. Og fra stranden åbner Strandhøjen sig op med store unikke naturområder med eng, skov, natur og en storslået udsigt over Storebælt.

Fællesskabet

De store naturområder med masser af plads til aktiviteter inviterer til fællesaktiviteter på tværs af generationer og familieformer. I parkområdet, der vedligeholdes af Nyborg Kommune, finder du bålpladser, bænke, badebro og sågar en stor naturlegeplads og mindre dyrepark.

Samtidig bevares og renoveres det nuværende fælleshus. Fælleshuset er stort med sine 2.500 m2 fordelt på tre etager. Det er tænkt som omdrejningspunkt for fællesskaber på kryds og tværs af de kommende beboere. Måske vil nogle samle sig om at dyrke havkajak. Kajakkerne kan så opbevares i kælderen i fælleshuset. Måske har man brug for et mindre værkstedsafsnit, når man skal vedligeholde sin kajak. Det er der også plads til. Andre mødes måske i et cykelnetværk og laver et fællesskab om det. Nogle vil bruge den store sal til morgenyoga. Andre vil lave fællesspisning om aftenen samme sted. Måske vil nogen lave en lille E-avis for Strandhøjen og et grafisk værksted. Der er plads til det hele. Rammerne er klar fra starten. Det er op til dig som beboer at bruge dem til egen og fælles glæde.

Nyborg, hvor Strandhøjen etableres, ligger i smukke, attraktive omgivelser ved Storebælt. Skov og natur omkredser den gamle købstad på kanten af Fyn.

Fælles for alle de fremtidige beboere på Strandhøjen er, at de kommer til at bo i et smukt, grønt parklandskab med adgang til vandet.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få løbende opdateringer omkring projektet.